Vår berättelse

Igloo Åre

Igloo Åre erbjuder en unik och annorlunda boendeupplevelse på fjällkanten. Med en hänförande utsikt över hela Åredalen ligger Igloo Åre, bland fjällbjörkar, ripor och meterdjup snö. Djupt inbäddad och helt anpassad efter naturens krav och möjligheter ligger vi, där kalfjället börjar och björkskogen slutar. 

Varje år i november och december bygger vi upp årets iglooanläggning, för boende, middag och bröllop. Det betyder att inget år blir det andra likt. Utformning, placering, konstnärlig utsmyckning och storlekar utformas efter snötillgången.

Vi på Igloo Åre älskar mat i alla former men främst fräscha råvaror. Därför försöker vi i möjligaste mån att hitta lokalproducerade råvaror från trakten. Vi kan nästan alltid erbjuda nyheter i en blandning av lokala specialiteter från lokala leverantörer.

Varmt välkommen till oss!

Spabad

På nästan 1000 meter över havet, i ett av Skandinaviens tuffaste klimat har vi placerat två spabad från Viskan Spa, med plats för 14 personer (7 i varje). Här kan du njuta av stjärnklar himmel, eller mindre storm när du ligger skyddad i det  varma 38-gradiga vattnet.

Var ligger Igloo Åre?

Igloo Åre är beläget i Åre. Du måste åka lift till oss (VM 8:an, gondollift). Den tar ca 7 minuter från dalstationen i Åre by och du kan åka med eller utan skidor. Vår anläggning är placerad ca 200 meter från bergstationen, vid VM-platån.

Hur kom vi på idén?

Igloo Åre var ett diskussionsämne vid matbordet hos oss en längre tid. Vintern 2012 beslöt vi oss för att titta närmare på vad man skulle kunna göra av snö och is och var man skulle kunna bygga något som blev ett besöksmål.

Nu gällde det att hitta rätta platsen. Vacker utsikt, bra närservice, goda kommunikationer och ett högt och snösäkert läge var baskraven. Efter en del letande hittade vi platsen uppe vid VM:8:an i Åres skidsystem. Under våren 2012 byggde vi upp en mindre upplaga av Igloo Åre, med hjälp av vänner och partners. Nu, några år senare, har verksamheten växt och vi satsar hårt för att skapa en spännande aktivitet som våra gäster aldrig glömmer.

Byggteam 2012. Katarina Lidberg, Håkan Hising, Lena Kadesjö, Anders Kadesjö.

Byggteam 2013. Snöslungan Sluggo, Anders Kadesjö, Lena Kadesjö, Håkan Hising och Erik Sandström.

Byggteam 2014 Kaj Forsberg, Per Lundin, Håkan Hising, Anders & Lena Kadesjö, Håkan & Katarina

2013- Snökonstnär Jens Orsholm

2014 - Snökonstnär Jens Orsholm

2015 - Fotograf och snökonstnär Anna Öhlund

2016-Fotograf och snökonstnär Anna Öhlund

2017 - Fotograf Mattis Lindqvist och snökonstnär Jens Orsholm

2018 - Snökonstnär Johanna Nestor

2019 - Fotograf och snökonstnär Anna Öhlund

2020 - Fotograf och Snökonstnär Anna Öhlund